Turta dulce umpluta

Postat de Geanina87 in Prajituri
24 Oct 2013 | 8949 vizualizari
Turta dulce umpluta

Cea mai buna turta dulce!! M-am inspirat de la bucataras Julie( cu mici modificari) si ma bucur tare mult ca am facut o alegere buna! Sunt perfecte atunci cand vreti sa mancati ceva dulce, la cafea sau alaturi de o cana cu lapte sau ceai. Eu am dublat cantitatile ca sa ma satur :D

Ingrediente

  • 140 g faina+ 400 g faina
  • 260 g zahar
  • 130 ml apa
  • 2 oua
  • 60 g unt topit si racit
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita praf de cuisoare
  • esenta de portocale sau coaja rasa de lamaie ori portocala
  • gem acrisor (visine, caise...)
  • Glazura alba:
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • ciocolata topita
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Intr-un vas se caramelizeaza 2 linguri de zahar, dupa care se toarna cu grija, apa clocotita.Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga restul de zahar amestecat cu scortisoara si cuisoarele.Cand se dizolva tot zaharul,se ia de pe foc si se adauga 140 g faina amestecandu-se rapid cu un tel.Compozitia va avea consistenta unei creme. Se lasa la racit, dupa care se adauga celelalte ingrediente (ouale, untul, faina, sarea, bicarbonatul si esenta). Se framanta un aluat nelipicios.

Luam cate o bucatica de aluat, facem bilute, in mijloc punem gem si le inchidem ca la placintele "Poale-n brau". Tapetam o tava cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 20 minute, cand turtele sunt putin intarite pe margini si moi in mijloc. Se lasa sa se raceasca dupa care se trece la glazurarea lor.

Pentru glazura alba se mixeaza albusul tare, se adauga zaharul si esenta si se continua mixarea pana devine o spuma lucioasa, apoi se adauga apa fierbinte si se mixeaza din nou pana la incorporarea acesteia. Cu ajutorul unui cutit glazuram fiecare turta dulce astfel incat sa nu fie un strat gros de glazura si se lasa la uscat peste noapte.

Pentru glazura de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si amestecam cu lapte si unt, apoi turnam cu o lingura peste fiecare turta dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Baba au rhum

Postat de doralinda72

Baba au rhum

Intr-un vas punem drojdia uscata cu 2 linguri de apa calduta, amestecam pana se topeste, apoi adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam deoparte. In bolul de la mixer, punem ouale, laptele,...

Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si capsuni

Postat de Bucataras

Prajitura cu iaurt si capsuni

Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala. Frisca lichida se bate cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2013, 14:21
Super buna
la 24.10.2013, 14:22
la 24.10.2013, 14:35
ce buna eee....nici nu mai stiu de cand am mancat!!!
la 24.10.2013, 14:57
la 24.10.2013, 15:22

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking