Turte aperitiv cu jumari

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
27 Aug 2011 | 7617 vizualizari
Turte aperitiv cu jumari

Niste turte delicioase, servite mai ales calde, care merg foarte bine langa o bere rece de la frigider..

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 400 g jumari macinate
  • 200 g untura de porc
  • 3 oua
  • 40 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 650 ml lapte caldut
  • 80 g cascaval
  • chimen
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar.
Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat.
Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca.
Intre timp amestecam jumarile macinate cu untura le asezonam dupa gust si obtinem o pasta cu care vom unge de 3 ori foaia de turte.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie de cam 2 cm pe care o ungem cu 1/3 din pasta de jumari.
Impaturam foaia cum se vede in imaginile 4, 5, 6 si 7 si dam la rece 15-20 de minute.
Procedam la fel cu foaia de inca doua ori pina se termina pasta de jumari.
La sfarsit intindem iar foaia de 2 cm si o crestam cu cutitul cum se vede in poza 9.
Cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina taiem turtele rondele ,apoi le asezam in tava cu hartie de copt.
Ungem turtele cu ou batut , presaram putin piper sau chimin si radem cascaval deasupra.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade cam 30-40 de minute pina se rumenesc turtele.
Le lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se desprind una de alta si se servesc calde.

Un aperitiv care va scoate din impas cand aveti musafiri.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv "Mozaic"

Postat de merisor67

Chec aperitiv "Mozaic"

Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai...

Citeste continuarea

Saratele cu branza si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza si cascaval

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2011, 19:49
vreau si eu vreo 2-3 asa calde
la 27.08.2011, 22:45
de nu m-as teme ca ingrasa tare...as servi cateva...
la 28.08.2011, 00:23
imi plac
la 28.08.2011, 00:25
aoleu...si jumari, si untura....bune , dar...greu cu slabituul apoi
la 28.08.2011, 11:20

Ce mai conteaza 10 kg in plus si si colesterlol 350 ..................

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking