Turtite chinezesti cu ceapa verde

Postat de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri
1 Sep 2011 | 11763 vizualizari
Turtite chinezesti cu ceapa verde

Aceste turtite chinezesti fac parte din categoria "dim sum" a mancarurilor chinezesti. Ele se prepara dimineata si se consuma neaparat calde, alaturi de sos de soia.

Ingrediente

  • 200 g faina de grau
  • 120 g apa clocotita
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 linguri ulei vegetal pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, adaugam putin cate putin apa (s-ar putea sa nu fie nevoie de toata apa, depinde de tipul de faina), amestecam cu grija cu lingura sau cu o spatula, pana obtinem o biluta de aluat moale.

O lasam deoparte, acoperita cu un prosop pentru 15 minute. Dupa aceea modelam din ea un sul cam de 12 centimetri lungime

Taiem sulul de aluat in parti egale. Vom obtine 6 bucatele de aluat pe care le vom transforma in mingiute.

Luam o mingiuta de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem suprafata foii cu ulei de susan.

Taiem ceapa verde in bucati si presaram peste foaia de aluat.

Rulam foaia de aluat intocmai ca pe o clatita, obtinem un rulou.  Rulam bucata de aluat, dandu-i o forma de melc, iar peste melcul format trecem usor sucitorul, astfel incat sa obtinem o turtita cam cat palma noastra.  Prajim in uleiul incins turtitele pana acestea se rumenesc, dupa care le scoatem pe servetele de bucatarie. Le servim cat sunt calde alaturi de un sos dulce sau picant. Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite chinezesti cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Postat de merisor67

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Mai intai punem cartofii, spalati bine, la fiert in coaja cu apa cat sa-i acopere. La fel si ouale, le punem la fiert. Curatam usturoiul, il pisam si il frecam cu uleiul de masline si sare...

Citeste continuarea

Rulada de carne, cu legume si cascaval

Postat de Ina

Rulada de carne, cu legume si cascaval

Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 14:20
ce frumoase sunt
la 01.09.2011, 14:24
Da' sa vezi ce bune sunt! Se fac si usor, cu ingrediente accesibile si sunt tare bune! Plus ca se pot manca si in zilele de post!
la 01.09.2011, 14:30
Fara soia , fara soia
la 01.09.2011, 14:30
frumusele
la 01.09.2011, 14:34
Bine hai, fara soia. Puneti ce sos va place pe ele . Am servit o data niste prieteni si mi-au cerut ketch-up . Mai bine puneti sos dulce chinezesc sau picant.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking