Ingrediente
- 200 g faina de grau
- 120 g apa clocotita
- 1 legatura ceapa verde
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite ulei de susan
- 3 linguri ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam faina cu sarea, adaugam putin cate putin apa (s-ar putea sa nu fie nevoie de toata apa, depinde de tipul de faina), amestecam cu grija cu lingura sau cu o spatula, pana obtinem o biluta de aluat moale.
O lasam deoparte, acoperita cu un prosop pentru 15 minute. Dupa aceea modelam din ea un sul cam de 12 centimetri lungime
Taiem sulul de aluat in parti egale. Vom obtine 6 bucatele de aluat pe care le vom transforma in mingiute.
Luam o mingiuta de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem suprafata foii cu ulei de susan.
Taiem ceapa verde in bucati si presaram peste foaia de aluat.
Rulam foaia de aluat intocmai ca pe o clatita, obtinem un rulou. Rulam bucata de aluat, dandu-i o forma de melc, iar peste melcul format trecem usor sucitorul, astfel incat sa obtinem o turtita cam cat palma noastra. Prajim in uleiul incins turtitele pana acestea se rumenesc, dupa care le scoatem pe servetele de bucatarie. Le servim cat sunt calde alaturi de un sos dulce sau picant. Sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite chinezesti cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|