Tzatziki

Postat de TAB1TA in Sosuri
29 Mar 2014 | 6031 vizualizari
Tzatziki

Pentru cei ce nu stiu, Tzatziki este o pastă cu o textura cremoasa din iaurt, castravete si usturoi. E delicioasa. La inceput nici n-as fi gustat, insa am avut ocazia in vara sa merg in Viena la un local grecesc si m-a cucerit gustul sau. L-am servit cu peste.

Ingrediente

  • 200 grame iaurt grecesc (sau un iaurt mai gras fara zer)
  • 1 cătel de usturoi
  • 1/2 castravete lung (sunt recomandati cei scurti)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • mărar (optional)
  • menta (optional)

Mod de preparare

Se curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu.

Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama.

Se curata usturoiul si se piseaza bine.

Se pune castravetele intr-un bol.

Se adauga uleiul de masline. Se adauga zeama de lamaie.  

Se adauga usturoiul si castravetele si se amesteca bine pana se incorporeaza..

Se adauga marar, menta, sare si piper dupa gust. 

Se da la frigider minum 1 ora, apoi se serveste ca aperitiv sau ca sos. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de curcan in sos de mustar

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de mustar

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....

Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2014, 19:32
foarte bun!
la 29.03.2014, 19:33
Asa e! Multumesc Deyu!
la 29.03.2014, 19:35
l-am papa cu orice ffff bun
la 29.03.2014, 19:35
Imi place foarte mult!
la 29.03.2014, 19:36
Asa e,Luana! Si painea adora Tzatziki!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking