Ingrediente
- 1 cana de faina alba de porumb (mersi google si amazon.com)
- 2 cani cu apa
- 1 lingurita de sare (am pus 1/2 kub de pui)
Mod de preparare
Se pune la fiert apa într-un vas cu sarea sau cu Kub-ul de pui. Se toarnă treptat în ploaie făină în apa clocotită, amestecand in continuu si evitând bulgării.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decât un piureu de cartofi fierți.
Continuti sa amestecati pe foc timp de 5 minute, pana cand aluatul este elastic si dens si se desprinde de pe pereți.
Formati o mamaliga mare rotunda (sau 2 mai mici individuale) cu ajutorul unui bol si rasturnati-o pe o farfurie de serviciu.
Este o garnitura pentru orice mancare de legume, carne, peste in sos.
Eu am servit-o cu Tocana de legume africana - Chakalaka.
Daca n-o utilizati imediat, pastrati-o la cald la bain-marie.
Mi-a placut foarte mult, este foarte fina si delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ugali - mamaliga alba africana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|