Ulei de masline aromatizat

Postat de Oana in Conserve
9 Noi 2014 | 5821 vizualizari
Ulei de masline aromatizat

Ingrediente

  • ulei de masline extravirgn
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 frunze mari de busuioc
  • boabe de piper colorat
  • o crenguta de cimbru proaspat
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Am pus ulei de masline extravirgin in doua sticlute de 200-250 ml, ulei de calitate, luat din Corfu :) Intr-una din sticle am pus frunzele de busuioc si cateii de usturoi zdrobiti putin cu cutitul, cat sa plesneasca putin, cu tot cu coaja. Am pus si o lingurita de boabe de piper colorat. In cealalta sticla am pus crenguta de cimbru, frunzele de dafin luate tot din Grecia si uscate :), piper colorat si am amestecat usor uleiul din sticle. Am lasat apoi la macerat 2-3 zile. Puteti folosi uleiul la fripturi, paste, salate, in functie de ce aroma preferati. Foarte usor de facut si bun rau!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei de masline aromatizat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

 Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță...

Citeste continuarea

Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita

Postat de oanapl

Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita

Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu Verdețuri de Provence. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 18:13
de retinut si de executat!
la 09.11.2014, 18:18
O idee faina!
la 09.11.2014, 18:20
ce fain!
la 09.11.2014, 18:21
Il tin la indemana si stropesc cu el, in functie de ce fac, este atat de bun si aromat!!
la 09.11.2014, 18:22
Buuuunnn! Eu am probat doar cu rozmarin și cimbru

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking