Ulei de masline condimentat

Postat de dentistutza in Sosuri
20 Oct 2011 | 5251 vizualizari
Ulei de masline condimentat

Am cumparat o sticluta de 250 ml, cu ulei de masline nemtesc aromat cu lamaie ...scump...ambalat frumos...si am venit acasa dornica sa-l incerc. Ranced!!!! Pesemne pierduse...virginitatea, Asa ca mi-am spus ca pot face eu ceva mai bun , doar am ulei de masline adus din Grecia!!!

Ingrediente

  • 250 ml. ulei de masline cat mai "virgin"
  • 1/2 lingurita boabe piper mozaic
  • 1/3 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita sare marina
  • 3 catei de usturoi
  • cativa fulgi de ardei iute ( chilli) uscati si maruntiti

Mod de preparare

Usturoiul curatat se feliaza subtire.Se pun feliutele pe fundul sticlei sau borcanelului in care vom tine uleiul aromatic.Se presara cu sarea si se lasa cam 10 minute. Apoi intr-un mojar (piulita) se zdrobesc usor restul de condimente, cat sa se crape putin boabele de piper. Se adauga in recipient, se completeaza cu uleiul, se inchide ermetic si se uita pe raftul din camara cam o saptamana.

Foarte recomandat la salate, sosuri sau chiar pentru peste la gratar ori in supe de tip minestrone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei de masline condimentat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Postat de mirela0911

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...

Citeste continuarea

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de mirela0911

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2011, 22:53
Imi place o sa fac si eu,buna idee
la 21.10.2011, 08:12
bravo
la 21.10.2011, 08:53
intotdeauna cele "home made" sunt mult mai bune,chiar daca din lipsa de timp sau comoditate,suntem tentati sa le cumparam
la 21.10.2011, 09:44
mersi pt aprecieri! asa este dia, e mai rapid si mai simplu sa cumparam produse de gata frumos ambalate...dar nimic nu se compara cu ceea ce faci in casa cu mana ta stiind apoi exact ce mananci...
la 21.10.2011, 11:07

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking