Ultra prajitura de ciocolata

Postat de RuxyRux in Prajituri
10 Dec 2010 | 6186 vizualizari
Ultra prajitura de ciocolata

Este cea mai si cea mai si cea mai ciocolatoasa prajitura de ciocolata pe care am mancat-o vreodata!!! Reuseste sa te incante pe deplin!

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 gr cacao
  • 275 gr zahar pudra
  • 175 gr unt
  • 2 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 175 gr ciocolata neagra topita
  • 80 gr frisca
  • 125 gr apa fierbinte  
  • Sosul de ciocolata:
  • 2 linguri nutella,
  • o ciocolata topita si putina apa

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul la 170 grade. Tapetati cu hartie pergament o tava de copt, sau o tava de chec( cum doriti).

2. Puneti la mixer toate ingredientele, mai putin apa fierbinte.

3. Mixati totul pana compozitia pana devine o crema spumoasa.

4. Treptat incorporati apa fierbinte( din mai multe reprize).

5.  Puneti totul in tava pregatita.

6. Cu o furculita faceti urme adanci in mijlocul prajiturii, apoi nivelati  frumos peste tot.

7. Coaceti vreme de 45- 50 de minute, sau pana prajitura se intareste bine.

8. Raciti prajitura pe un gratar.

9. Serviti cu sos de ciocolata deasupra.

 Sosul de ciocolata:

Pe foc intr-un ibric, punem putina apa ( cateva linguri, 2-3), topim ciocolata si adaugam si nutella. Amestecam si daca mai este nevoie subtiem cu inca putina apa.

Servim cu mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ultra prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Baclava

Postat de MotanLaOale

Baclava

Foile se lasa la dezghetat. Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit. Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din...

Citeste continuarea

Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Postat de oanapl

Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei. Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2010, 23:40
sunt prima!!! asa ca iau 2 bucatele!
la 10.12.2010, 23:40
am stiut eu la ce ajung primaaa!!!
la 10.12.2010, 23:41
Cele mai si cele mai ciocolatoase prajituri sunt ale voastre
la 10.12.2010, 23:42
hi, hi , eu am pus atunci prima furculitele si diva mi-a luat-o inainte , dar nu-i bai , eu mai am de unde slabi
la 10.12.2010, 23:43

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking