Un altfel de cremsnit

Postat de jolygina in Prajituri
15 Aug 2010 | 13419 vizualizari
Un altfel de cremsnit

am vazut odata o reteta de genul acesta dar cu foi din pandispan ,eu am facut o combinatie si a iesit ceva foarte bun

Ingrediente

  • 3 foietaj de 275 g
  • 6 linguri de zahar pentru budinca
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 2 litri lapte
  • 100 g unt
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 g baghete cu ciocolata
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

se coc foile la foc moderat timp de 25 min fiecare

facem budinca conform plicului

dupa ce am luat budinca de pe foc o lasam 5-10 min dupa care adaugam untul cubulete

gelatina o punem la inmuiat in lapte timp de 10 min dupa care o topim la baimarin si o incorporam in budinca de vanilie

asamblam prajitura in felulul urmator:

punem o foaie dupa care punem jumatate din crema de vanilie ,asezam a doua foaie punem un strat subtire de crema dupa care adaugam baghetele umplute cu ciocolata apoi adugam restul de crema de vanilie, nivelam bine toata crema in mod egal si adaugam si a doua foaie

asezam bine foaia dupa care punem un prosop umed peste ultima foaie (ca sa se aseze bine  si sa se taie frumos)

dam la rece prajitura pana a doua zi ,o pudram

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Un altfel de cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911

Desert altfel de cremes

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2010, 22:55
bastonasele dau bine asezate in aceasta crema ; bravo !
la 15.08.2010, 23:00
am lasat 5 furculite ca e tare bun
la 15.08.2010, 23:29
vreau si eu dai o bucata la schim cu tort diplomat?super 5 f
la 15.08.2010, 23:40
da bineteles ca dau la schib dar vezi ca eu am luat tot tortu adica l-am salvat asa ca poti sa iei toata tava
la 15.08.2010, 23:40
te astept ,dau si un pahar de suc sau un sprit

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking