Ingrediente
- 1-2 dovlecei (650-750 g)
- 1 praz
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2-3 rosii
- 1 legatura marar + patrunjel
- 2 lingurite de faina
- 2-3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei (de masline)
- sare, piper, cimbru, 1 frunza de dafin, 1 lingurita baza pentru mancaruri
- 1 lingurita de zahar (optional)
Mod de preparare
Curatati dovleceii, ceapa, morcovul si taiati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, dovleceii feli mai grosute. Prazul se curata de mustati si frunze palite si se taie felii subtiri. Puneti totul la calit in ulei intr-o craticioara.
Dupa 5-6 minute adaugati rosiile curatate de pielite si taiate cubulete, baza pentru mancaruri, condimente, 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac 10-15 minute, apoi adaugati verdeata tocata.
Lasati sa fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute, adaugati faina desfacuta in putina apa si dregeti gustul de sare, piper, eventual zahar. Amestecati sa nu se prinda inca 2-3 minute ca sa se lege sosul si țușpaisul este gata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Țușpais de dovlecei cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|