Urdoaice rumene si pufoase

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
3 Oct 2010 | 36365 vizualizari
Urdoaice rumene si pufoase

Moi,pufoase ,aromate cu urda si marar din romania, iar pe deasupra pregatite si de mama mea. Ce poate fi mai bun?

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 4 oua +1 pt uns
  • 320 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie  de la 2 lamai
  • 3 vanilii
  • Umplutura:
  • 7oo g urda proaspata
  • 2 oua
  • putina sare(un varf de cutit)
  • 2 vanilii
  • 6 linguri zahar
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit.

Umplutura:

urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin.

Cand coca a crescut  si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se taie in patrate de 12/12 aproximativ , se pun cate 2 lingurite din compozitia de umplutura  si se strang bine colturile, se unesc .Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu ulei si faina dupa care se mai lasa sa creasca 30 minute. Se ung cu oul batut  bine  si se pun in cuptor pt 30 minute la 160 grade.

Sunt minunate, iar daca se pastreaza in punga de plastic sau un vas acoperit cu capac ermetic ,a doua zi vor fi si mai moi si mai pufoase.

Ps:Se pot servi atat ca desert cat si ca mic dejun sau aperititve

Daca ti-a placut reteta noastra "Urdoaice rumene si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv oua cremoase cu legume de vara

Postat de Satisfyyourcravings

Aperitiv oua cremoase cu legume de vara

Dovlecelul si ardeiul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei de masline, presarate cu sare si piper intr-o tigaie (din fonta), pana se inmoaie si devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie....

Citeste continuarea

Spirale din foietaj cu branza si chimen.

Postat de merisor67

Spirale din foietaj cu branza si chimen.

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-din-foietaj-cu-branza-41259.html Branza sarata o dam pe razatoare sau o pasam cu furculita si o amestecam cu branza dulce....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2010, 01:48
Va poftesc la masa merge grozav langa o cafeluta
la 03.10.2010, 08:31
vai ce bine arata, revenim pt furci
la 03.10.2010, 10:47
Ce frumoase si rumene sunt!
la 03.10.2010, 10:47
am adus furculitele....
la 03.10.2010, 11:10
Wow, wow ce rumeioare sunt! Da ,acum ai inceput sa bucataresti si noaptea , nu-ti mai ajunge ziua ! Nadinuta ,harnicuta !

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking