Urechiuse ca la mama acasa

Postat de luminita20_2006 in Prajituri
30 Ian 2010 | 14115 vizualizari
Urechiuse ca la mama acasa

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 200 ml lapte acru, chefir
  • - faina
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • -1 cub drojdie(50 gr)
  • - coaja de portocala
  • -300 gr zahar
  • -150 gr margarina
  • - 100 gr unt
  • -100 gr zahar

Mod de preparare

Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si untul dupa care se framanta un aluat tare ca pentru cozonac.Se lasa sa creasca la loc cald . Cand si-a dublat cantitate se pote lucra cu el.

Se intinde aluatul pe masa in forma de bilute cat pumnul unui copil apoi se fac niste foi mici.

Acestea se acopera cu unt si cu o lingurita de zahar , se ruleaza se unesc capetele si se taie cu cutitul dar nu pina la capat Se desface partea taiata.( Nu stiu cat de explicita am fost sper ca pozele sa fie de ajutor) Se lasa sa cresaca in tava apoi se dau la cuptor 35 min. Se orneaza cu zahar pudra...eu nu am avut la indemana asa ca s-au papat si fara:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Urechiuse ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu portocale

Postat de simona72

Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Postat de RODIMUR

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 30.01.2010, 17:41
Aha, seamana la compozitie cu trandarii din coca de cozonac numai ca se desfac. La trandafiri se strang in partea de jos, cea pe care se pun in tava.
la 31.01.2010, 17:42
interesant cum le-ai modelat, sunt tare frumoase !
la 01.02.2010, 17:30
am aratat in poze....

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking