Urechiuse ca la mama acasa

Postat de luminita20_2006 in Prajituri
30 Ian 2010 | 14134 vizualizari
Urechiuse ca la mama acasa

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 200 ml lapte acru, chefir
  • - faina
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • -1 cub drojdie(50 gr)
  • - coaja de portocala
  • -300 gr zahar
  • -150 gr margarina
  • - 100 gr unt
  • -100 gr zahar

Mod de preparare

Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si untul dupa care se framanta un aluat tare ca pentru cozonac.Se lasa sa creasca la loc cald . Cand si-a dublat cantitate se pote lucra cu el.

Se intinde aluatul pe masa in forma de bilute cat pumnul unui copil apoi se fac niste foi mici.

Acestea se acopera cu unt si cu o lingurita de zahar , se ruleaza se unesc capetele si se taie cu cutitul dar nu pina la capat Se desface partea taiata.( Nu stiu cat de explicita am fost sper ca pozele sa fie de ajutor) Se lasa sa cresaca in tava apoi se dau la cuptor 35 min. Se orneaza cu zahar pudra...eu nu am avut la indemana asa ca s-au papat si fara:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Urechiuse ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

Postat de simona72

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

Pentru inceput se pune zmeura la dezghetat intr-o strecuratoare. Pentru aluat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul se spumeaza cu dulcele natural. Se adauga...

Citeste continuarea

Prajitura de post cu gem si nuca

Postat de robert_badica

Prajitura de post cu gem si nuca

Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2010, 17:41
Aha, seamana la compozitie cu trandarii din coca de cozonac numai ca se desfac. La trandafiri se strang in partea de jos, cea pe care se pun in tava.
la 31.01.2010, 17:42
interesant cum le-ai modelat, sunt tare frumoase !
la 01.02.2010, 17:30
am aratat in poze....

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking