Urzici "albe" cu usturoi

Postat de panacris in Mancaruri de post
4 Apr 2012 | 4056 vizualizari
Urzici "albe" cu usturoi

A venit primavara cu verdeturile ei. Urzicile astfel preparate se pot consuma alaturi de piure de cartofi si friptura de miel, sau mamaliguta si carnati sau ficatei si orez:) sau orice varianta doriti. Pofta buna!

Ingrediente

  • urzici proaspete 1000 g.,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare iodata,
  • faina alba de grau 2-3 linguri,
  • apa.

Mod de preparare

Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da la o parte se adauga cca. 2 linguri de faina, care se desface cu apa rece. Se adauga urzicile tocate la amestecul de faina si se lasa la fiert cca. 15 minute pana se obtine un sos catifelat.

Pentru perioadele de dulce, apa din sosul de urzici se poate inlocui cu lapte sau smantana de gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici "albe" cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Urzici albe de post

Postat de panacris

Urzici albe de post

Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt....

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu urzici

Postat de rocsi_1612

Ciorba de fasole cu urzici

Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2012, 16:01
ce bun
la 04.04.2012, 16:15
n-am mancat niciodata urzici,desi cred ca sunt cam ca si spanacul
la 04.04.2012, 16:23
dia nu ai mancat urzici sau ,,rizici,, cum zicea unul din baietii mei??nu se poate sant delicioase parol...
la 04.04.2012, 16:24
n-am mancat urzici,n-am facut crema de zahar ars,Doamne ce de lipsuri am
la 04.04.2012, 16:28
fata acum spui of ..inadmisibil

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking