Ingrediente
- 1kg de urzici;
- 2 capatani de usturoi;
- 2 cepe medii;
- rosii pasate.
- sare de mare (sare marina).
Mod de preparare
Se spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati.
Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba bine la foc mediu, aproximativ 10-12 minute.
Urzicile fierte le punem in robotul de bucatarie si adaugam usturoiul taiat in jumatate, le maruntim bine si adaugam si putina sare de mare dupa gust.
Punem cele 2 cepe intre timp la calit intr-o oala micuta (atentie nu folositi tigaie pt ca se imprastie aiurea compozitia ori se poarte arde), pana devine ceapa usor rumena,apoi adaugam 3-4 linguri de rosii pasate pana ce devine un sos cu ceapa.
Amestecam intr-un vas sosul obtinut cu urzicile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|