Urzici grecesti

Postat de Julie in Mancaruri de post
31 Mai 2010 | 10400 vizualizari
Urzici grecesti

Sunt doua feluri de urzici :urzica moarta si urzica pitica sau greceasca. Urzica greceasca creste pana la 20 cm, are frunza creata de culoare verde galbui si "urzica" foarte rau atunci cand punem mana pe ea. Urzica este alimentul verde cel mai sanatos, fiind o adevarata uzina de substante benefice si avand proprietati curative de exceptie.

Ingrediente

  • 1kg urzici
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • sare, vegeta
  • 2-3 linguri cu ulei

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate ( cu grija...) in mai multe ape.
Dupa ce s-au oparit le scurgem de apa si oprim un pahar cu zeama in care au fiert. Incepem sa le frecam cu o lingura de lemn (sau cu blenderul) adaugand faina, pesmetul , usturoiul pisat si vegeta dupa gust.
Subtiem cu  zeama in care au fiert.
Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam urzicile.
Le calim  pana se ingroasa si se leaga bine.

Se servesc cu mamaliga rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici grecesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de praz cu masline

Postat de Oana

Mancare de praz cu masline

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete....

Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de mitinita

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2010, 08:21
hmmmmm as manca o portie
la 31.05.2010, 08:42
Te servesc cu draga inima!
la 19.02.2011, 18:10
la 19.03.2012, 10:47
bune

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking