Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

Postat de mihaelar63 in Vita
6 Dec 2021 | 5567 vizualizari
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

 Ce poate fi mai usor de preparat decat o tava cu carne si cartofi ? Mai ales ca acum este rece afara si miroase imbietor din cuptor .

Ingrediente

  • 1.5 Kg carne vacuta
  • 1.5 kg cartofi
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 2 morcovi
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .
  2.  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .
  3.  Morcovii se curata si se taie rondele .
  4. Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.
  5.  Se pune carnea in tava impreuna cu morcovi , usturoi , sare , boia si piper .
  6. SE pune uleiul si o cana de apa .
  7. Dati tava la cuptor timp de o ora la 200 grade .
  8. Dupa aceasta se pun si cartofii .
  9. Daca trebuie se completeaza cu apa .
  10. Cand friptura este rumena si cartofii patrunsi se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .
  11. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de vita

Postat de Dya

Friptura de vita

Se asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata....

Citeste continuarea

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Postat de oanapl

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare.  Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 20:12
un adevarat pranz!
la 06.12.2021, 20:21
la 06.12.2021, 20:21
la 06.12.2021, 21:15
la 06.12.2021, 21:41

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking