Vacuta cu mazare si orez

Postat de mihaelar63 in Vita
28 Ian 2010 | 4252 vizualizari
Vacuta cu mazare si orez

carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .

Ingrediente

  • 800 gr carne manzat
  • 2 cepe
  • 300 gr mazare cu morcovi [ congelata]
  • 300 gr orez
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare .
  2. cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata .
  3. curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata.
  4. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase .
  5. adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii.
  6. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ].
  7. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi .
  8. inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos.
  9. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .
Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu mazare si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de andaoana

Ciorba taraneasca de vacuta

Cantitatile depinde de cantitatea pe care doriti sa o pregatiti . Mod de preparare: Carnea o spalam cu apa rece si o taiem cubulete . O punem la fiert si cand face spume luam cu...

Citeste continuarea

Ciorba de vacuta,ca la baiatu' acasa.

Postat de horia

Ciorba de vacuta,ca la baiatu' acasa.

Se spala carnea si oasele bine,se pun la fiert in apa cu sare,iar cand incep sa fiarba se spumuieste cu supiera de mai multe ori,pana cand "zeama" ramane limpede ,fara spume. Zarzavaturile se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 28.01.2010, 22:56
Mihaela ,care e portia mea?tare imi place carnea de vitel!
la 29.01.2010, 08:22
care doresti tu !!! este o mancare foarte savuroasa , noi ....
bine ti-ai revenit !!! dupa oboseala de saptamana trecuta
la 29.01.2010, 21:37
Asa, asa bine ca ai lasat carnatii sa se odihneasca. Ma innebuneai cu carnatii, salivam de fiecare data.De aici mananc , carnita ca-mi place si orezul am eu un amator de orez"alunecos" cu castraveciori
la 29.01.2010, 21:48
zau ca maine vreau sa fac o mamaliguta speciala , deja ma gandisem sa inlocuiesc carnatii cu altceva ,.din simplul motiv ca i-am papat pe toti .
la 29.01.2010, 22:52
Si mie imi place enorm vacuta Vreau si eu o portioara mica , pliz

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking