Valdostana de pui cu risotto

Postat de nico15 in Pui
25 Dec 2011 | 4468 vizualizari
Valdostana de pui cu risotto

Ingrediente

  • 1 bucata piept de pui
  • 2-3 felii de sunca de pui
  • 2-3 felii de cascaval(branza topita)
  • sare,
  • piper
  • 4-5 rosii uscate
  • suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 sfecla mica
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • ½ ardei verde
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 100-150 g de orez supa de pui(stoc)
  • 5 cubulete de unt
  • 50-70 g de parmezan Grana Padano
  • sare,
  • piper,
  • ulei  

Mod de preparare

Se pune sfecla la copt, pana este facuta 1-1 ½ ora dupa care se-ncearca daca mai trebuie se mai lasa, daca este facuta se scoate, se curata, se blendeaza si se lasa in asteptare.

Se ia pieptul de pui de pune folie de plastic si se va trece la aplatizarea lui, dupa care intr-o tigaie vom pune 1-2 cuburi de unt si vom praji pieptul de pui pe ambele parti cat sa prinda culoare dupa care ne apucam sa montam preparatul pe care il vom da la cuptor

Aranjam dupa cum urmeaza: pieptul de pui, peste care adaugam sunca, rosiile uscate la soare in ulei, cascavalul si se da la cuptor aproximativ 15-20 de minute. Dupa primele 7-8 minute adaugam si sucul de rosii si dam din nou la cuptor.

In acest timp pregatim rissoto dupa cum urmeaza: punem intr-o tigaiei unt si ulei,  taiem cepele fin, dupa ce s-a sotat ceapa adaugam sfecla pe care am blendat-o, adaugam ardeii taiati cubulete mici, dupa ce s-au calit legumele se adauga orezul se lasa cat sa prinda si orezul  gustul legumelor si adaugam vinul alb sec.

Lasam sa fiarba pana se evapora si adaugam 1-2 polonice de supa de pui(proportia trebuie sa fie de 1 la 3, o parte orez 3 de lichid in care fierbe), saram si piperam si lasam sa fiarba. Dupa ce supa a fost incorporata, aproape de sfarsit adaugam si parmezanul si mai lasam 2-3 minute.

Pregatim si sosul, adaugam un cub de un, tocam fin rosii uscate si 30 ml de vin, saram si lasam sa fiarba si sa le lege sosul nostru.

Montam preparatul in farfurie ca in imaginile alaturate, putem servi cu sos sau fara depinde de dumneavoastra.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de pui cu risotto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Pui cacciatore

Postat de licurici_lra

Pui cacciatore

Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...

Citeste continuarea

Pulpite marinate cu cartofi pai

Postat de reisnaor_2006

Pulpite marinate cu cartofi pai

Intr-un castron am adaugat toate ingredientele si am facut o pasta. Pulpitele le-am spalat, curatat si le-am adaugat peste pasta facuta. Pe fiecare pulpita am uns-o bine si le-am asezat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2011, 15:45
la 25.12.2011, 15:52
la 25.12.2011, 16:51
Hmmmmm....cat e de bun.....
la 26.12.2011, 14:01
la 04.01.2012, 09:36

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking