Varza a la Cluj...in stil prahovean

Postat de ralu_ca in Porc
24 Ian 2013 | 7597 vizualizari
Varza a la Cluj...in stil prahovean

Sigur o sa va placa, are un gust delicios!

Ingrediente

  • varza acra _ 2 verze potrivite
  • 1 kg carne porc tocata
  • 1 pahar orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • bulion
  • sare, piper
  • marar, cimbru
  • 2 linguri untura de casa
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • kaizer sau bacon
  • ulei
  • 2 rosii proaspete sau in bulion

Mod de preparare

Mai intai se toaca varza.

Separat tocam 2 cepe, iar morcovii se dau prin razatoare, dupa care se amesteca si se calesc in cratita cu putin ulei. Dupa cateva minute adaugam si varza tocata, punem apa sa acoperim compozitia si lasam sa fiarba cu un capac deasupra.

Cand consideram ca este aproape gata se adauga piper si bulion ( daca va place mai colorata puneti mai mult ), amestecam si mai lasam sa fiarba 10 - 15 minute. Dupa aceea, cratita se da la o parte de pe foc.

Intre timp, celelalte 2 cepe le tocam si le calim in putin ulei, adaugam carnea, amestecand continuu pana isi schimba culoarea. Orezul se spala punandu-l in compozitie cu putina sare, piper, vegeta, marar, putin cimbru. Peste toate aceste ingrediente se adauga apa lasand sa fiarba pana scade.

La final, intr-o cratita (potrivita pentru compozitia facuta) unsa cu untura, punem un strat de varza, apoi carnea, iar la final varza ramasa.

Ouale se bat foarte bine, le amestecam cu putina sare si smantana, apoi se toarna peste toata compozitia din cratita.

Deasupra se pun felii de kaizer sau bacon si bucati potrivite de rosii.

Introducem totul la cuptor si lasam la foc potrivit pana ce amestecul de deasupra s-a rumenit.

In speranta ca v-am facut pofta, va las sa savurati in timp ce va uitati si la ce am gatit eu duminica.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj...in stil prahovean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Sarmalute combinate

Postat de aliliana

Sarmalute combinate

Compozitia a fost pentru 32 de sarmale.  Varza am curat-o de foi, le-am spalat, le-am pus intr-o strecuratoare. Restul de varza am tocat-o pentru umplutura. Foile de vita le-am pus la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2013, 21:23
cu siguranta mie mi-ar placea
la 24.01.2013, 21:38
mie imi place asa ca vreau o portie
la 24.01.2013, 22:34
Nu am servit niciodata dar sigur e foarte buna
la 24.01.2013, 23:27
la 24.01.2013, 23:45

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking