Varza acra calita cu jumari si carnat de casa

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
8 Ian 2014 | 16387 vizualizari
Varza acra calita cu jumari si carnat de casa

Eu sunt cam tralala,cand mi se face pofta de ceva pai pun mana si execut.......a iesit o chestie delicioasa,cel putin asa zic papilele mele satisfacute si apoi gusturile nu se discuta,clar si cuprinzator....varza acra exista,ca am avut grija asta toamna sa pun,carnati am facut ca doar nu treceau sarbatorile fara asa ceva,o mana de jumari s-a mai gasit si o leaca de chef,dar mai ales suflet cat cuprinde,ca asa iese mancarea buna,sa pui suflet si un strop de iubire,o tara de piper,sare are varza.....iar bat campiile si dealurile,dar eu asa ma simt bine....

Ingrediente

  • 2 verze murate-cca 2 kg
  • 2 cepe mari de apa
  • 500 ml amestec rosii+ardei+frunze de telina ( facut cu mare grija asta toamna)
  • o mana de jumari
  • si-o spirala de carnat de casa afumat
  • ulei -cca 100 ml

Mod de preparare

Mai intai tocam varza si o lasam cca 1/2 de ora in apa calduta sa se mai duca din sare si acreala,desi a iesit ok,nici prea prea, nici foarte foarte.....Cat timp sta varza la apa,tocam ceapa marunt si o calim in ulei cat sa se inmoaie,adaugam amestecul de rosii si lasam cateva minute sa fiarba mocnit pe foc.Stoarcem bine varza si o amestecam cu ceapa si rosiile,asezam spirala de carnat, in care am infipt o frigaruie sa nu se desfaca,peste varza si bagam totul la cuptor cca 2-3 ore la foc mediu,din cand in cand mai amestecam si intoarcem carnatul de pe o parte pe alta.Cu cca 10 min inainte sa scoatem varza din cuptor,trantim mana de jumari,ca asa-i buna varza....

Si cam asta-i toata filozofia,simplu,bun si gustos....cine vrea e liber sa ma contrazica....

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita cu jumari si carnat de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Jambon la cuptor

Luam bucata de jambon o spalam si o stergem de apa ,o ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline,condimentam cu sare,piper si cimbru.Apoi facem mici crestaturi pe suprafata jambonului si...

Citeste continuarea

Frigarui asortate la gratar

Postat de gicuta69

Frigarui asortate la gratar

Pieptul de pui și porc il spalam cu apă rece, il uscam cu șervețele, il taiem cuburi de cca 2 cm  si il punem intr-un castron. Adaugam condimente de friptura,sare si piper. Acoperim si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2014, 16:58
Ii criminal carnatul , Il inhat si am plecat ))
la 08.01.2014, 17:03
bun bun
la 08.01.2014, 17:11
pff ce ar merge
la 08.01.2014, 17:11
la 08.01.2014, 17:17
bun bun

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking