Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Postat de Constelatialeu in Porc
9 Feb 2016 | 6950 vizualizari
Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Pentru ca am afumat muschiulet pentru bengosi, mi-am oprit si eu o bucatica...asa ca  am pus de-o varza la cuptor

Ingrediente

  • 1,200 g varza alba ( foarte buna si dulce)
  • 300 g varza rosie
  • 1 ardei rosu capia
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 400 g rosii cubulete conservate
  • 390 g muschi afumat, productie proprie
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare.

Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am adaugat uleiul si apoi ceapa cu ardeiul, am pus un pic de sare si am lasat la calit cca 5-6 min, apoi am adaugat varza rosie, am lasat 3 - 4 min sa se caleasca, dupa care am adaugat varza a lba si am lasat 4-5 min sa se caleasca.

La final am adaugat rosiile cubulete, am mai lasat vreo 5 min pe foc si apoi am transferat totul intr-o tava de lut, deasupra am asezat muschiuletul taiat bucatele, am invelit tava cu hartie de copt si am dat la cuptor , la foc mediu spre mic timp de 1 si 1/2, apoi am scos hartia de copt, am scos bucatele de muschiulet sa nu se arda, am adaugat mararul si am mai lasat cca 1/2 de ora la cuptor, sa se rumeneasca. Se serveste cu mamaliga calda.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane

Postat de medioto59

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane

Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam, folosind un cutit, miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos picant

Postat de cristeena20

Cotlet de porc cu sos picant

Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 19:18
Cleme, dacă aduceai o varză din asta acolo, era prăpăd, cel puţin eu cu siguranţă intram la jurizare. ))
la 09.02.2016, 19:19
Ce bun a fost muschiuletul Imi place varza cu afumatura!!!
la 09.02.2016, 19:20
Ai vrut să ne arăți că ți-ai luat jucării noi
la 09.02.2016, 19:29
Padre, cand o sa-mi cumpar caruta, ca-n tren n-am avut loc, o sa aduc si varza din aia....
la 09.02.2016, 19:29
Buni, mi-am luat ca mi-a dat bani Vali....

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking