Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor

Postat de ionix in Mancaruri cu carne
7 Noi 2010 | 15700 vizualizari
Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor

s-a mancat toata, sa nu-mi cereti :D:))

Ingrediente

  • o varza potrivita
  • 300 ml bors
  • 3-4 carnaciori afumati
  • circa 350g kaizer
  • ceapa
  • 1 ardei gras
  • foi de dafin
  • putin cimbru
  • 3 linguri cu ulei
  • doua linguri pasta de tomate
  • sare si piper

Mod de preparare

 

Varza se toaca fidelute si se freaca cu putina sare si piper.

Intr-un ceaun se pun la calit, in uleiul bine incins, carnaciorii(taiati rondele) si bucatele de kaizer.

Cand incep a se rumeni adaugam ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete.

Lasam pana se inmoaie putin iar apoi adaugam varza treptat.

Dupa ce am pus toata varza adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o cana cu apa.

Mai punem apa cat sa acopere putin varza. Adaugam putin sare,piper si cimbru.

Lasam pe focul de la aragaz pana da intr-un clocot iar apoi bagam ceaunul la cuptor.

Lasam pana cand varza e aproape gata si apoi punem borsul. Borsul a fost fier inainte.

Mai lasam inca vreo 20-30 de minute.

Dupa ce s-a facut, punem o portie de varza in farfurie iar deasupra punem bucati de kaizer prajit.

Se serveste cu ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu carne pentru Halloween

Postat de AlexTeacher

Placinta cu carne pentru Halloween

Incepe cu aluatul. Adauga 260 g de faina in bolul unui robot de bucatarie si pastreaza 100 g pentru mai tarziu. Peste faina pune sarea si zaharul. Asaza atasamentul de framantat si amesteca...

Citeste continuarea

Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina

Ardei umpluti- Punjene paprike

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2010, 10:43
mmmm....ce bine arata..... fix pe gustul meu..... ai observat ca n+am cerut, da ?
la 07.11.2010, 10:45
@Madi... bravo! esti o fetita ascultatoare mersic... eu nu pap varza decat daca mi-e prea foame
la 07.11.2010, 10:47
Vai cat de bine arata ! E foarte buna.....dar nu vreau ! las totul pentru alti pofticiosi
la 07.11.2010, 10:48
Io-ti ceeeeeeeer sa mai faci daca n-ai
la 07.11.2010, 10:49
Nu as refuza-o nici la micul dejun clar trebuie sa imi fac si eu saptamana viitaore ca mor de pofta

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking