Ingrediente
- Ingrediente Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa
- 2 verze potrivite
- 500 g costiţă afumată
- 2 cepe mari
- 2 roşii
- 3 linguri cu pastă de tomate
- sare
- piper boabe
- 2 frunzuliţe de dafin
- ulei
Mod de preparare
Cum se prepara Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa
Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într+un vas care va merge la cuptor.
Costiţa se porţionează şi se adaugă peste ceapă. Se călesc împreună căteva minute, apoi vasul se dă deoparte.
Varza se toacă fin şi se adaugă peste costiţa şi ceapă. Se pune si o cană cu apă calda şi se mai completează în timpul fierberii, dar varza sigur o sa lase suc şi poate nu mai e nevoie.
Se dă vasul la cuptor direct pe plita la foc mic . Când varza e aproape gata se adaugă roşiile tăiate cubuleţe , pasta de tomate, frunzele de dafin,sare şi boabele de piper. Se mai lasă să scadă.
Se serveşte caldă, cu mămăliguţă şi ardei iute.
Incearca si reteta de Varza calita cu carnati de casa, o mancare savuroasa si satioasa sau varianta de Varza Clujeana pe care musai sa o servesti cu niste Ardei iuti la otet.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|