Varza cu carne ca la Beclean

Postat de amalia01 in Porc
31 Ian 2016 | 2655 vizualizari
Varza cu carne ca la Beclean

Va spuneam eu candva, ca sunt un mix de olteanca si ardeleanca. Prin urmare, in bucataria mea vei gasi mereu influente din ambele zone.  Si pentru ca m-am casatorit cu un ardelean get-beget de pe Somes, am mai invatat cate ceva si de la mama-soacra.

Ingrediente

  • 1 varza murata mare
  • 200 g slanina afumata
  • 500 g carne de porc
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 cani de apa
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm.

Varza o toci marunt.

Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata. 

Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia.

Continui cu inca un strat de varza si carne, condimentate corespunzator.
 
Inchei cu varza tocata, iar deasupra pui si boia.

Torni apa si dai cratita la cuptor, la foc mic, pentru cca 3 ore.

Servesti cu smantana (ca in Ardeal) si cu ardei iute (ca in Oltenia) , dar si cu multa dragoste (ca la mine...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne ca la Beclean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Postat de diaconta

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Cotletul  l-am taiat felii duble,adica am taiat o felie dar nu pâna la capat,apoi am taiat din nou,de data aceasta pana jos. Am obtinut patru astfel de felii. Am pus feliile de...

Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612

Ceafa de porc la cuptor

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite. Decojim morcovul, il taiem rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2016, 16:30
la 31.01.2016, 16:30
Arata tare bine , sigur e si foarte gustoasa !!!
la 31.01.2016, 16:47
imi place varza
la 31.01.2016, 17:38
buna
la 31.01.2016, 19:34

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking