Varza cu carne ca la Beclean

Postat de amalia01 in Porc
31 Ian 2016 | 2668 vizualizari
Varza cu carne ca la Beclean

Va spuneam eu candva, ca sunt un mix de olteanca si ardeleanca. Prin urmare, in bucataria mea vei gasi mereu influente din ambele zone.  Si pentru ca m-am casatorit cu un ardelean get-beget de pe Somes, am mai invatat cate ceva si de la mama-soacra.

Ingrediente

  • 1 varza murata mare
  • 200 g slanina afumata
  • 500 g carne de porc
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 cani de apa
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm.

Varza o toci marunt.

Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata. 

Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia.

Continui cu inca un strat de varza si carne, condimentate corespunzator.
 
Inchei cu varza tocata, iar deasupra pui si boia.

Torni apa si dai cratita la cuptor, la foc mic, pentru cca 3 ore.

Servesti cu smantana (ca in Ardeal) si cu ardei iute (ca in Oltenia) , dar si cu multa dragoste (ca la mine...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne ca la Beclean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu carne de porc

Postat de oanapl

Placinta cu carne de porc

Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei umpluti cu carne de porc

Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi. Intr-un castron se pun carnea tocata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2016, 16:30
la 31.01.2016, 16:30
Arata tare bine , sigur e si foarte gustoasa !!!
la 31.01.2016, 16:47
imi place varza
la 31.01.2016, 17:38
buna
la 31.01.2016, 19:34

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking