Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri cu carne
3 Feb 2013 | 6471 vizualizari
Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg varză albă;
  • 1 cană orez cu bob lung;
  • 700 g cârnaţi de porc afumaţi;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 200 ml zarzavat roşii+ardei kapia;
  • 500 ml zeamă de varză murată;
  • 1 lg ketchup picant - de casă;
  • 1 lgţ cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 lgţ boia de ardei dulce;
  • piper boabe;
  • Delikat;
  • sare.

Mod de preparare

 

Se călesc cârnaţii, tăiaţi rondele; se adaugă ceapa, apoi morcovul dat la răzătoare.

Varza se toacă fâşii şi se adaugă peste cârnaţii căliţi. Se căleşte 2-3 minute după care se adaugă orezul spălat.

Se adaugă roşiile, ketchup-ul,  zeama de varză şi o cană apă caldă, se condimentează cu cimbru, foi de dafin, boia de ardei dulce, piper boabe, Delikat şi sare, după gust. 

Se ţine circa 10 minute pe foc după care se pune cratiţa în cuptor, timp de 20 minute. 

 

Se poate servi cu un ardei iute sau... orice, după preferinţe.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de caprior cu coniac

Postat de mihaelar63

Escalop de caprior cu coniac

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...

Citeste continuarea

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Postat de gurita_ta2005

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2013, 13:06
la 03.02.2013, 13:11
la 03.02.2013, 13:13
Da, buna!
la 03.02.2013, 13:43
vai tu Dragoste,cum arata
la 03.02.2013, 13:46
Multu' din suflet, Dia. E doar cu dragoste, nu-i nimic revolutionar.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking