Varza dulce calita cu spata de porc

Postat de aliliana in Porc
31 Iul 2013 | 4699 vizualizari
Varza dulce calita cu spata de porc

Ingrediente

  • o varza si jumatate
  • spata de porc, aproximativ 1 kg
  • sare, piper dupa gust
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 7 rosii mari
  • leustean verde

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala. 

Varza se curata de foile mai groase, se spala si se toaca marunt. 

Spata se spala si se portioneaza

Rosiile se spala si se toaca cubulete. 

Intr-o oala se pune uleiul la incins. Cand este gata, se arunca bucatile de spata la calit impreuna cu un praf de sare.  Dupa vreo 5 minute se adauga si cepele taiate putin mai mare. Se lasa impreuna la calit pana incep sa scada. Cand au scazut se adauga o cana cu apa sa fiarba inabusit. Dupa ce au fiert pe jumatate se adauga varza. Se amesteca bine ca sa se omogenizeze, se potriveste de sare, piper. Dupa ce varza a luat ulei, se adauga apa cat sa  fiarba ( dupa cum crede fiecare, eu pun putin cate putin). Se fierbe cu capacul pus. Cand varza s-a fiert si carnea s-a patruns bine se adauga rosiile. Acestea se amesteca cu varza si se lasa la fiert pret de 10 minute. La final se pune leustean tocat marunt. 

Nu am adaugat nimic ca sa o acresc mai mult decat iese din adaosul de rosii. Este putin dulceag-acrisoara. Se serveste cu mamaliguta calda, iar in lipsa de aceasta , ceapa si branza.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita cu spata de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....

Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

  Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2013, 13:32
Aolooo ce bunatate!!
la 31.07.2013, 13:33
ce bunatate
la 31.07.2013, 13:33
la 31.07.2013, 13:34
Bunaciune!
la 31.07.2013, 13:35
eu cred ceapa face toate paralele.

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking