Varza dulce calita si cu multe rosii proaspete

Postat de mamaieelena in Mancaruri de post
9 Iun 2011 | 16273 vizualizari
Varza dulce calita si cu multe rosii proaspete

Ingrediente

  • 2 verze proaspete de cate un kilogram fiecare aproximativ
  • 1 legatura de marar
  • 600-700 gr. rosii proaspete
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 100 ml. ulei
  • piper
  • foi de dafin (optional, eu nu pun la varza noua)
  • 1si jumatate lamaie dar numai zeama

Mod de preparare

Cele doua verze le-am curatat (daca e cazul)de primele doua foi si le-am dat un jet de apa dupa care am taiat-o fasii .

Dupa ce am terminat am presarat  sare si am frecat-o cu mainile ca sa-si lase zeama.

Intr-o oala mai maricica am pus uleiul la incins in care am adaugat ceapa curatata si taiata, deasemeni si ardeiul .Le lasam 5 minute si punem varza treptat ca sa poata avea loc in cratita si lasam acoperit cu capac aproximativ 30 minute dar amestecand din cand in cand.

Intre timp ea s-a inmuiat bine si gustam, potrivim gustul  de sare, adugam si piper,zeama de lamaie si rosiile taiate in fasii sau cuburi, depinde cum va plac

Mai sta 10 minute la calit si inainte de a opri focul punem si mararul tocat marunt.Este un deliciu.Pofta buna

Am pus alaturi de varza si carnati facuti de mine dar nu am alte fotografii dar cand voi mai pregatii va voi pune si reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita si cu multe rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta spiralata cu legume...de post

Postat de Angelica

Tarta spiralata cu legume...de post

1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti. 2.Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava. 3.Tapetam si...

Citeste continuarea

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de katty

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2011, 19:34
la 09.06.2011, 19:36
ce-mi place da carnatii ii las ptr altcineva
la 09.06.2011, 19:39
Mamaie,exact pe gustul meu chiar vroiam sa fac si eu
la 09.06.2011, 20:00
la 09.06.2011, 20:26
si eu vreauuu ca imi placeeeeee

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking