Varza dulce cu ciolan reteta traditionala

Postat de Dya in Porc
21 Oct 2013 | 31810 vizualizari
Varza dulce cu ciolan reteta traditionala

Varza dulce cu ciolan reteta traditionala  este un fel de mancare traditional romanesc, cu radacini adanc in bucataria rurala. Aceasta reteta simpla, dar extrem de satisfacatoare, combina gustul delicat si dulce al varzei cu savoarea bogata a ciolanului de porc, rezultand un preparat reconfortant si plin de arome. Este o mancare potrivita pentru o masa copioasa de familie sau pentru a aduce un strop de caldura si confort in zilele reci de iarna.

Ingrediente

  • Ingrediente Varza dulce cu ciolan reteta traditionala
  • un ciolan de porc
  • o varza potrivita
  • un ardei gras rosu
  • un morcov mare
  • 2 cepe albe
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • cimbru uscat dupa gust
  • 2-3 linguri cu ulei

Mod de preparare

Cum se prepara Varza dulce cu ciolan reteta traditionala

Curatam ciolanul de porc si il punem intr-o oala, la rumenit. Adaugam legumele tocate si le lasam pe foc pana devin translucide. Intre timp, taiem varza  fideluta. Cand am terminat, o punem peste legume si acoperim oala cu un capac, pentru a fierbe inabusit.

Nu este necesar sa adaugam apa, pentru ca isi va lasa varza suficient cat sa fiarba. Potrivim de gust cu sare, coloram cu pasta de rosii si o lasam sa mai dea de 2-3 ori in clocot. Presaram si cimbru uscat, atat cat sa isi ia din aroma acestuia.Serviti cu ardei iuti sau salata de ardei iuti cu ceapa. Recomandam si sarmalute in foi de varza

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu ciolan reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Postat de Constelatialeu

Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de panacris

Escalop de porc cu ciuperci

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți. Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 19:44
Mamaaaaaaaaa imi aduce aminte de ciolanul mancat de Motan la prima noastra intalnire)))))
la 21.10.2013, 19:44
adica,intalnirea bucatarasilor )))
la 21.10.2013, 19:45
La cum arata, e ciolan cu varza , nu varza cu ciolan )
la 21.10.2013, 19:46
Dia nu stiu! Dar imi place cum suna!
la 21.10.2013, 19:47
Ina schimb titlul retetei!?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking