Ingrediente
- 2 verze murate
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/2 cana de pasta de gogosari
- 1/2 cana suc de rosii(eu am avut facut in casa)
- 3 foi de dafin
- cimbru
- patrunjel verde
- afumatura
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Verzele le taiem in 2 si le punem intr-o oala mai mare cu apa cca 1 ora.
(am avut ciolane afumate de noi, le-am oporit cu apa fierbinte dupa care le-am fiert un clocot)
Intr-o tigaie calim ceapa cu morcovul, adaugam pasta de ardei si sucul de rosii. Lasam pe foc cca. 5 min, adaugam foile de dafin si mai lasam cateva secunde.
Intre timp am tocat varza scursa bine de apa, adaugam amestecul de ceapa si amestecam bine.
Intr-o tava mai mare (eu am folosit oala de sarmale), adaugam carnea afumata si deasupra varza,1 cana de apa fierbinte si o dam la cuptor cca 3 ore.
Amestecam ocazional si la final adaugam cimbru.
Servim cu mamaliguta si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|