Ingrediente
- varză murată a la Panacris 1 bucată de cca. 3000 g,
- ceapă galbenă 2 bucăți medii,
- morcov 1 bucată măricică,
- ardei kapia 1 bucată,
- cârnat de casă proaspăt afumat cca. 500 g,
- ulei de floarea soarelui cca. 3 linguri,
- cimbru,
- mărar uscat,
- boia de ardei dulce,
- bulion a la Panacris 500 ml,
- apă rece.
Mod de preparare
Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de cca. 3 cm, și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit. Apoi se adaugă varza murată, tăiată fideluță, se asezonează de boia, se adaugă bulionul și cca. 2000 ml apă, apoi se lasă la gătit, semiacoperit, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servește ca atare cu pâine proaspătă sau mămăliguță!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză murată cu cârnați afumați" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|