Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Porc
3 Mai 2014 | 4648 vizualizari
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

A iesit o mare bunatate ca ne-am lins si pe degete!!!

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1 bucata pulpa de porc dezosata de circa 800 gr
  • 1 carnat de casa
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze.
O scurgem cand este scoasa suficient din sare si o tocam.
Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o facem rondele.
Ardeiul rosu si morcovul curatat le taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem carnea si o rumenim pe toate partile.
Adaugam ceapa, morcovul, ceapa verde, ardeiul rosu si le inabusim 2-3 minute, apoi varza tocata.
Acoperim totul cu apa, condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Lasam sa scada cam pe jumatate, adaugam rosiile decojite tocate, cimbrul uscat, pasta de tomate, mararul verde tocat marunt, pasta de gogosari cu kapia.

Le amestecam bine, daca mai este nevoie mai adaugati putina apa, apoi rasturnati totul intr-o tava.
Nivelam frumos, deasupra taiem carnatul rondele si acoperim cu staniol.
Introducem varza in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, lasam sa scada bine, iar la final o decoperim pentru 10-15 minute sa prinda o usoara crusta deasupra.

Cand este gata o scoatem din cuptor si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Porc cu susan la punga in cuptor

Postat de Valclaudia

Porc cu susan la punga in cuptor

Preincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua...

Citeste continuarea

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )

Postat de Constelatialeu

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )

Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2014, 19:28
buna tare
la 03.05.2014, 19:31
Rocsi ce varza buna ai facut!
la 03.05.2014, 19:37
Wow! Nebunie!
la 03.05.2014, 19:42
Tare buna,o portie si al fata...
la 03.05.2014, 19:42
vai,vai! sa nu vada barbatu-meu asa cevaaaa, ca-mi da e lucru! foarte buna mancarica ai facut Rocs!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking