Varza timpurie in oala de lut

Postat de diaconta in Porc
26 Mar 2011 | 4588 vizualizari
Varza timpurie in oala de lut

Abia am asteptat sa vina primavara,sa inverzeasca si sa infloreasca totul,parca asa simti ca te trezesti din amorteala iernii.Si ce-i mai frumos decat aparitia legumelor timpurii,care-ti deschide parca apetitul pentru gatit.In privinta asta piata a fost deja destul de bogata,am gasit ceapa verde,salata ,ridichi dar si ....varza timpurie.Asa ca am gatit varza cu carne de porc in oala de lut.......delicioasa,mancarea ,nu ....oala

Ingrediente

  • o capatana de varza timpurie
  • 500 gr carne de porc
  • 3 buc ceapa uscata
  • 3 morcovi
  • 150 ml suc de rosii
  • 100 gr orez
  • marar
  • ulei
  • sare,piper,boia dulce de ardei

Mod de preparare

      Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii curatati si ei se taie rondele.Intr-un vas se pune putin ulei si se adauga ceapa si morcovii.Se lasa putin sa se caleasca.Apoi adaugam boiaua si carnea taiata cuburi.Mai lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam sare si putin piper.Punem apa rece cat sa acopere carnea si apoi transferam totul in oala de lut si o punem in cuptorul fierbinte.

    Varza o taiem fideluta,o punem in alt vas si o calim putin,adaugand si putina zeama de pe carne.

    Fierbem si orezul in apa cu putin sare.Cand este fiert il strecuram.

     Daca carnea este aproape fiarta,punem in oala si varza,orezul,sucul de rosii si mararul.Lasam vasul la cuptor pana cand se fierbe si varza.

     Foarte buna a fost,mai ales ca mancarea asta facuta in cuptor in oala de lut are un gust aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza timpurie in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Postat de Constelatialeu

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Punem la copt ardeii, apoi curatam ceapa si o taiem marunt, rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Carnea o taiem cubulete mici. Intr-o cratita, punem la incins uleiul si apoi bucatelele...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii

Postat de vio_dreams

Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii

Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si  sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.  Punem cotletul in tava si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2011, 17:59
ce repede am ajuns imi placeeeeee
la 26.03.2011, 18:00
la 26.03.2011, 18:02
Da si mieeeeeeeeeeeee
la 26.03.2011, 18:04
buna varzuca
la 26.03.2011, 18:05
Dar ce-mi place Diaaaa

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking