Varza ungureasca

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
28 Feb 2013 | 9308 vizualizari
Varza ungureasca

Aceasta reteta o am de multa vreme...in caietul meu cu retete scrie "Varza ungureasca" 08.06.2005. O prepar destul de des si va asigur ca o sa va placa.

Ingrediente

  • 250 gr slaninuta afumata;
  • 1.5 kg varza proaspata (cam 2 verze potrivite);
  • untura (eu am pus folosit ulei);
  • 2 cepe mari;
  • boia dulce;
  • sare, piper;
  • 4 foi de dafin;
  • 2-3 linguri bulion;
  • 1 cana de bors (sau 2 lingurite de bors la plic);
  • 1 cub knorr de gaina;
  • 1 l apa

Mod de preparare

Tocam marunt varza, o amestecam cu sare si o lasam de-o parte 30 min.

Dupa cele 30 minute amestecam bine varza si o stoarcem foarte bine in maini, pana iese sarea si apa din ea.  

Taiem cepele marunt si le calim in ulei. Peste ceapa adaugam slaninuta tocata potrivit, sare, piper si boia dulce.   Punem varza stoarsa si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca.

Turnam 1 l apa calda in care am diluat cubul cu gust de gaina si borsul.  

Amestecam totul si lasam putin pe foc pana incepe sa fiarba.   Punem foile de dafin, pudram pe deasupra cu boia (fara sa mai amestecam dupa aceea) si dam totul la cuptorul incins la 220 grade aproximativ o ora (gustam sa fie varza fiarta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza ungureasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Friptura de porc cu orez

Postat de mihaelar63

Friptura de porc cu orez

Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...

Citeste continuarea

Varza calita ungureasca cu carne

Postat de Zamfira

Varza calita ungureasca cu carne

Spalam varza, indepartam frunzele exterioare, o tocam si o fierbem 60-70 minute in apa cu o lingura de cimbru uscat (daca este varza proaspata adaugam si putina sare). Pana cand fierbe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2013, 06:42
Nu ştiu de ce-i spune "ungurească" fiindcă nu diferă faţă de cea pregătită de noi, mai puţin cubul de knorr, că nu folosim deloc, în nici o mâncare.
Altfel, varza arată minunat, ca şi prezentarea.
la 28.02.2013, 07:33
Nici eu nu stiu, asa am gasit-o si m-am gandit sa-i pastrez titulatura
la 28.02.2013, 08:41
la 28.02.2013, 08:50
Imi place varza,asa ca nu conteaza cum "o cheama"
la 28.02.2013, 09:03
Multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking