Ingrediente
- 8 morcovi
- 3 radacini de patrunjel
- 4 radacini de pastarnac
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
Mod de preparare
Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).
Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel:
Se intind legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.
Verificati-le des si amestecati in ele.
Cand exista riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.
Eu le-am uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.
Poate vi se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.
Timp: 20 min pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/vegeta-de-casa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|