Vin fiert

Postat de divainbucatarie in Bauturi
9 Ian 2011 | 5143 vizualizari
Vin fiert

O cana de vin fiert, condimentat, de iarna, este pur si simplu delicioasa. Uşor îndulcit şi condimentat, vinul este o alternativă perfecta pentru cidru fiert sau ciocolată caldă atunci când temperaturile scad, cand ne intoarcem de la schi sau de la sanius. Perfectiunea acestei retete nu consta neaparat in ingrediente sau in preparare, ci mai degraba in compania celor care ciocnesc si se incalzesc langa semineu cu o cana de vin fiert si o poveste….

Ingrediente

  • 1 l vin
  • 3 linguri miere de albine
  • 5 boabe piper
  • 1 bat scortisoara
  • coaja de portocala
  • sucul de la 1/2 de portocala
  • 4 felii de portocale pentru decor

Mod de preparare

Punem totul la fiert intr-un recipient de 2 l, la foc mediu, pana ce incepe sa fiarba si vinul incepe se faca spuma. Lasam sa fiarba in clocot 1 minut, apoi il luam de pe foc si il servim fierbinte.

Noroc !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin fiert" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de cartofi

Postat de panacris

Salata de cartofi

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas...

Citeste continuarea

Tocanita din carne de strut

Postat de panacris

Tocanita din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 15:01
Hai noroc!
Frumoasa prezentare.
la 09.01.2011, 15:18
la 09.01.2011, 15:58
la 09.01.2011, 16:49
la 09.01.2011, 17:50
Introducere foarte frumoasa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking