Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
18 Oct 2020 | 3556 vizualizari
Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

  Or fi vinetele pane foarte bune dar nu prea mai merg prajite in atat ulei . Asa ca am incercat sa le prepar cat mai atractiv pentru a suplini excesul de ulei .Se pare ca am reusit pentru ca au mai fost solicitate spre a fi repetata reteta !!! Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara in care erau prezentate renumitele  gustari tapas spaniole . Ma gandesc ca reteta este perfectibila si o voi incerca taind intr-o alta forma vanata !!!

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri pesmet
  • 2 rosii
  • 100 gr chorizo -carnat spaniol uscat-picant
  • 100 gr parmezan
  • ierburi meditareene -: oregano, busuioc, cimbrisor, rozmarin, maghiran, salvie.
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • busuioc verde

Mod de preparare

  1. Vinetele se curata de coaja , se taie rondele .
  2. Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice .
  3. Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie adanca ,separat .
  4. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  5. Rondelele de vinete se dau prin faina alba , se trec prin ou batut si apoi se trec prin pesmet .
  6. Pentru aceasta operatiune m-am folosit de furculita-a mers rapid si nu m-am murdarit pe degete .
  7. Vinetele astfel impanate se pun in tava pregatita cu hartia de copt.
  8. Chorizo[eu am avut mai uscat ] , se taie rondele fine .
  9. Rosiile se feliaza si se sareaza usor .
  10. Peste fiecare felie de vanata se distribuie cate o felie de rosie si o rondea de chorizo.
  11. Razuiti deasupra parmezan si pulverizati , fin, ulei de masline .
  12. Se da tava la cuptor 25-30 minute , pana observati ca preparatul incepe sa se rumeneasca .
  13.  Serviti vinetele cu chorizo si parmezan decorate cu frunzulite de busuioc verde 
  14. ,alaturi de legumele sau salata preferat de cruditati.
  15.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cous-cous cu legume

Postat de Sylvia

Cous-cous cu legume

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste...

Citeste continuarea

Budinca de cartofi by Merisor

Postat de Bunica

Budinca de cartofi by Merisor

Punem la fiert intr-o craticioara apa cu sare. Cartofii curatati spalat ii taiem in cuburi. Cand sunt fierti ii strecuram si-i lasam la racit,putin. Amestecam branza cu ouale si mararul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2020, 22:48
2 kile de parmezan, asa-mi place mie cu mai mult parmezan...
la 18.10.2020, 22:50
Hey!!! Daca nu ai avut succes cu italianca , acum te dai la parmezanul meu ? )
la 18.10.2020, 22:56
Foarte bune, Mihaela! Am și eu în plan, niște vinete de preparat...
la 18.10.2020, 22:59
Rodica , reteta este creativa . O poti modifica dupa bunul plac .Pui doar branzeturi, pui-Pui Astept sa vad cu ce le vei prepara yahoo06.gif
la 18.10.2020, 23:01

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking