Ingrediente
- - vinete proaspete si pufoase spalate bine dar necuratate de coaja
- - un praf de sare
- - faina
- - ou batut
- -pesmet
- -ulei pentru prajit
- - marmelada (eu am folosit dulceata de capsuni).
Mod de preparare
Vinetele se taie rondele subtirele, insa nu pana la capat, astfel incat sa avem la sfarsit perechi de felii de vinete unite la unul dintre capete. Aceste perechi le punem intr-un castron si le presaram cu sare. Le uitam vreo jumatate de ora, apoi le clatim in apa multa.
Punem in trei farfurii, separat, faina, oul batut si pesmetul.
Acum vine migaleala: feliile de vinete se ung pe interior cu dulceata (recomand marmelada batoasa sau pasta dulce de fasole rosie), unim bine capetele, dam prin faina, apoi ou, apoi pesmet, iar ou si iar pesmet. Le prajim in ulei incins pana devin aurii. Atentie, se fac repede, deci nu plecati de langa tigaie!
Le scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc atat calde cat si reci, cu adaos de dulceata daca patiti ca mine sa va dezerteze dulceata dintre feliile de vinete :)
Sunt delicioase! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete dulci (desert)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|