Vinete dulci (desert)

Postat de cristina_s_world in Dulciuri
7 Noi 2012 | 4016 vizualizari
Vinete dulci (desert)

Reteta este adaptata dupa o reteta chinezeasca. In reteta originala se foloseste pasta dulce de fasole rosie care este ca o marmelada (la fel de groasa si la fel de dulce). Marmelada tine bine lipite rondelele de vinete, dulceata nu :) Prin urmare nu faceti ca mine si sub nici o forma nu folositi dulceata sau gem subtire. Folositi marmelada sau un gem gros care nu curge.

Ingrediente

  • - vinete proaspete si pufoase spalate bine dar necuratate de coaja
  • - un praf de sare
  • - faina
  • - ou batut
  • -pesmet
  • -ulei pentru prajit
  • - marmelada (eu am folosit dulceata de capsuni).

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele subtirele, insa nu pana la capat, astfel incat sa avem la sfarsit perechi de felii de vinete unite la unul dintre capete. Aceste perechi le punem intr-un castron si le presaram cu sare. Le uitam vreo jumatate de ora, apoi le clatim in apa multa.

Punem in trei farfurii, separat, faina, oul batut si pesmetul.

Acum vine migaleala: feliile de vinete se ung pe interior cu dulceata (recomand marmelada batoasa sau pasta dulce de fasole rosie), unim bine capetele, dam prin faina, apoi ou, apoi pesmet, iar ou si iar pesmet. Le prajim in ulei incins pana devin aurii. Atentie, se fac repede, deci nu plecati de langa tigaie!

Le scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc atat calde cat si reci, cu adaos de dulceata daca patiti ca mine sa va dezerteze dulceata dintre feliile de vinete :)

Sunt delicioase! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete dulci (desert)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Islere cu crema de ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Islere cu crema  de ciocolata

Mixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora. Dupa ce scoatem de la rece...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 13:14
nu-mi pot inchipui ce gust au
la 07.11.2012, 13:19
Pai de ce nu incerci si sa lamuresti dilema?
Te asigur ca sunt foarte bune, chiar daca combinatia pare ciudata rau
la 07.11.2012, 13:47
Mie imi plac vinetele,asa ca s-ar putea sa-mi placa si in combinatia asta
in perioada asta stiu ca vinetele sunt cam amarui la gust,asa ca nu stiu daca ar fi prea ok
la 07.11.2012, 17:09
interesant
la 07.11.2012, 18:00
foarte interesanta reteta! imi place!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking