Vinete evantai
Postat de Bunica
Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam vanata si...
Citeste continuareaAm vazut aceasta reteta la Vio - Caietul de retete, http://www.caietulcuretete.com/2013/07/vinete-evantai.html, si mi-a placut foarte mult. Am facut-o si sotul meu a fost de-a dreptul incantat, in sensul de: "Doamne, ce bunatate, sa mai faci!" Multumesc, Vio
Ingrediente
Mod de preparareSe spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor de umplut asa, direct in tava. Punem feliile de sunca intre feliile de vinete. Apoi se pune cascavalul felii, rosiile spalate si taiate felii, niste branza. Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete. Am mai pus 3 catei de usturoi cu tot cu coaja in tava. Au un gust demential dupa ce se coc. Si 2 rosii taiate in 4. Le-am stropit si pe ele si le-am dat la cuptor aproximativ 45 de minute. Sunt absolut nemaipomenite, atat calde, cat si reci! Iar mirosul din bucatarie....
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|
Postat de Bunica
Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam vanata si...
Citeste continuareaPostat de simona72
Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|