Ingrediente
- 2 vinete potrivite
- 3 rosii mari de gradina
- felii de sunca
- cascaval
- branza telemea
- sare, piper, busuioc
- 4 catei de usturoi
- 4-5 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
Se spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor de umplut asa, direct in tava.
Punem feliile de sunca intre feliile de vinete. Apoi se pune cascavalul felii, rosiile spalate si taiate felii, niste branza.
Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete.
Am mai pus 3 catei de usturoi cu tot cu coaja in tava. Au un gust demential dupa ce se coc. Si 2 rosii taiate in 4. Le-am stropit si pe ele si le-am dat la cuptor aproximativ 45 de minute.
Sunt absolut nemaipomenite, atat calde, cat si reci! Iar mirosul din bucatarie....
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|