Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"

Postat de nadina73 in Mancaruri de legume
14 Sep 2010 | 10614 vizualizari
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"

Daca azi e sarbatoare mare si cu post ,am zis sa incerc vinetele lui eluta care merg perfect pt o zi de post.Sant minunate,merita sa le incercati

Ingrediente

  • 2 vinete
  • sare
  • usturoi 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • otet balsamic
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se  spala vinetele  si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor).

Se pregateste sosul ,se piseaza bine usturoiul se amesteca cu sare si patrunjel verde tocat marunt .Se pune ulei cate putin ca si la maioneza (eu asa am facut) dupa care se pune otetul balsamic si se  pune pe fiecare feliuta cate 1 lingurita din sos. Se pun in straturi intr-un castronel dupa care se pun la rece 4-5 ore .

Se servesc pe crutoane de paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu ardei si chimen

Postat de mihaelar63

Salata de vinete cu ardei si chimen

Vinetele se lasa la decongelat la temperatura camerei. Eu le pun in pungi gata tocate. Se spala legumele. Se amesteca vinetele cu sare si cu ulei-care se aduga treptat - pana...

Citeste continuarea

Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak

Postat de Satisfyyourcravings

Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak

Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte. Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2010, 16:40
la 14.09.2010, 16:53
nadina nadina numai bunatati
la 14.09.2010, 17:14
ce bine arata si eu vreau dar mi-e lene sa-mi cumpar si sa-mi fac
la 14.09.2010, 17:25
bine arata..
la 14.09.2010, 20:08
super....ma bucur ca ti-au placut....

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking