Ingrediente
- 1 vanata potrivita
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 2 cani cu fulgi de porumb
- 2 linguri pesmet
- 1 capatana usturoi
- lamaie
- ulei
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare
Vanata se curata de coaja,o taiem rondele,o stropim cu putina lamaie,punem sare si piper dupa gust,dupa care punem rondelele intr-o strecuratoare la scurs timp de aproximativ 30 de minute.
Intre timp curatam usturoiul,il pasam si il amestecam cu cele 3 oua,sarea,piperul si 1 lingurita de busuioc.
Intr-un bol amestecam faina cu pesmetul si cu fulgii de porumb pisati nu foarte marunt.
Dupa ce vinetele s-au scurs,punem tigaia cu ulei la incins la foc mic.
Luam o felie de vanata o trecem prin ou apoi prin amestecul de faina cu pesmet si fulgi de porumb,apoi iar prin ou ,dupa care o punem la prajit in uleiul incins,o intoarcem pe o parte si pe cealalta pana capata o culoare aurie.
Asa se repeta si cu celelalte rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|