Vinete pane

Postat de Vyoleta in Aperitive / Garnituri
20 Aug 2011 | 3278 vizualizari
Vinete pane

Aceasta reteta este inspirata de la sufletista,cu cateva adaugari :D

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 cani cu fulgi de porumb
  • 2 linguri pesmet
  • 1 capatana usturoi
  • lamaie
  • ulei
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vanata se curata de coaja,o taiem rondele,o stropim cu putina lamaie,punem sare si piper dupa gust,dupa care punem rondelele intr-o strecuratoare la scurs timp de aproximativ 30 de minute.

Intre timp curatam usturoiul,il pasam si il amestecam cu cele 3 oua,sarea,piperul si 1 lingurita de busuioc.

Intr-un bol amestecam faina cu pesmetul si cu fulgii de porumb pisati nu foarte marunt.

Dupa ce vinetele s-au scurs,punem tigaia cu ulei la incins la foc mic.

Luam o felie de vanata o trecem prin ou apoi prin amestecul de faina cu pesmet si fulgi de porumb,apoi iar prin ou ,dupa care o punem la prajit in uleiul incins,o intoarcem pe o parte si pe cealalta pana capata o culoare aurie.

Asa se repeta si cu celelalte rondele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:  Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie. Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii...

Citeste continuarea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 13:58
la 21.08.2011, 21:18
la 21.08.2011, 23:37
tare bune

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking