Vinete pane

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
20 Aug 2015 | 3688 vizualizari
Vinete pane

Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China. In Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud. Gustul amărui al vinetei necoapte a adus, pe nedrept, o reputaţie negativă acestei legume în Evul Mediu. Timp de sute de ani oamenii nu au mâncat vinete deoarece erau convinşi că aduc nebunia, lepra şi cancerul. Leguma şi-a recuperat treptat din prestigiu, recucerindu-i pe oameni ca plantă decorativă înainte de a le ajunge, din nou, în farfurie, unde a şi rămas, începând cu secolul al 18-lea. Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale. De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Dar ţine minte, aceşti nutrienţi există în cantităţi mai mari în coaja vinetei, aşa că nu o aruncaţi. Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon. Vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult. (mai multe :http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/vinetele-legumele-indragite-ale-verii-7-efecte-pozitive-pentru-sanatate-11249549/ )

Ingrediente

  • 2 vinete
  • faina
  • ulei

Pentru aluat :

  • 100 gr faina
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 10 linguri de apa calda
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Intr-un castron se pune si se amesteca faina, praful de copt, boia de ardei.

Se adauga alternand uleiul, apa calda amestecand in continuare.

Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea.

Incorporam albusurile batute spuma amestecand usor de sus in jos.

Adaugam usturoiul tocat, piper, sare, cimbru si lasam sa se odihnească o jumatate de oră.

Spalam vinetele  si le taiem felii subtiri cu tot cu coaja.

Le presaram cu sare si le lasam intr-o sita la scurs 30 de minute.

Le uscam cu servetele absorbante.

Dam feliile de vinete prin faina. Indepartam usor surplusul de faina.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Trecem feliile de vinata prin aluat si le punem la prajit.

Deasupra putem presara cuburi de ardei rosu sau seminte.

Cand s-au rumenit le scoatem pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei.

Le putem servi cu un pic de branza proaspata usturoiata sau simple cu o salata verde - o bunatate

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...

Citeste continuarea

Burger cu somon

Postat de simona72

Burger cu somon

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.08.2015, 21:13
Ce bune!
la 20.08.2015, 21:20
Arata tare bine! :_bd
la 20.08.2015, 21:40
Xe mult imi plac! Frumos ti-au iesit!
la 20.08.2015, 21:42
multumesc
la 20.08.2015, 22:02
O bunătate!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking