Vinete pane cu susan

Postat de adriana65 in Mancaruri de legume
12 Noi 2012 | 6512 vizualizari
Vinete pane cu susan

Profitaţi de ultimele vinete proaspete care se găsesc pe piaţă şi preparaţi aceste vinete delicioase.

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • 2 ouă
  • 100 ml iaurt de 1,5 % grăsime
  • sare de mare
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri seminţe de susan
  • ulei de palmier pentru prăjit

Mod de preparare

Vinetele spălate şi curăţate de coajă se taie rondele de 1 cm grosime (aproximativ, că nu am stat cu liniarul să  măsor fiecare felie).  Am sărat fiecare felie pe ambele feţe şi le-am lăsat să stea 30 minute.

Făina am amestecat-o cu seminţe de susan şi sare de mare . Am şters cu şerveţele feliile de vinete, le-am scufundat în iaurt, le-am trecut prin făină apoi ou bătut .

Am pus feliile de vinete astfel "îmbrăcate" în uleiul încins.

Le-am prăjit pe ambele feţe apoi le-am scos pe serveţele pentru ca acestea să absoarbă surplusul de ulei

Cum le-am preparat pentru masa de seară, mi-am spus că ar merge lângă  un sos mai light, aşa că am preparat un sos din 200 ml iaurt, 2 căţei de usturoi (frecaţi bine cu puţină sare şi o lingură  ulei de măsline)   şi 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele din naut sau Falafel

Postat de andaoana

Chiftele din naut sau Falafel

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta . Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt. Intr-un castron mai mare...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 19:12
wowwwww ce bine arata...
la 12.11.2012, 20:27
Bune trebuie sa fie!
la 12.11.2012, 23:08
tot ce faci arata magic
la 13.11.2012, 08:23
la 13.11.2012, 08:28
grozav arata vinetele

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking