Vinete parmigiana cu branza feta

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
29 Mar 2011 | 5791 vizualizari
Vinete parmigiana cu branza feta

O mancare italieneasca suculenta in care se imbina perfect straturile de vinete cu sosul de ceapa rosii si busuioc completandu-se perfect cu branza mozarella, eu am facut o mica mare abatere si am inlocuit mozarella cu feta. Gustul este senzational....

Ingrediente

  • 1 kg vinete curatate si taiate felii
  • 1 lingura rasa de sare
  • 150 ml ulei masline( e posibil sa intre putin mai mult la prajit)
  • 1 ceapa mare curatata si taiata marunt
  • 700 gr rosii proaspete decojite si taiate( eu nu le-am decojit)
  • Piper negru proaspat macinat
  • 60 gr faina
  • 30 gr parmezan ras
  • 350 gr branza feta
  • 2 linguri busuioc proaspat taiat subtire

Mod de preparare

1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa  deoparte sa iasa sucurile amare.

2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa.

Se adauga  rosiile   taiate, restul de sare  si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia cratita de pe foc si se pune busuiocul.

3. Se clatesc feliile de vinete si se scurg bine.  Se usuca cu un servet de hartie si apoi se presara cu faina.

 Se incinge jumatate din ulei in tigaie si se prajesc vinetele doua trei minute pe ambele parti.  Se procedeaza la fel cu restul de vinete adaugand-use ulei cand este nevoie.

4.Se aseaza un strat de vinete pe fundul unei tavi( rotunde), se presara parmezanul,  3/4 din branza feta si o treime din sosul de rosii. Din nou ultimul strat de vinete, parmezanul, sosul de rosii si restul de branza feta deasupra pentru decor.

Se incinge cuptorul la 200 grade si se coace pentru 30 de minute.

Atat de gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob cu ciuperci

Postat de xana

Drob cu ciuperci

Cum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute. Apoi i-am tocat impreuna cu ciupercile. Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ciupercile si...

Citeste continuarea

Aperitiv crochete din cartofi si branza

Postat de mirela0911

Aperitiv crochete din cartofi si branza

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2011, 19:46
tastatura mea e dusa
la 29.03.2011, 19:51
wowwwww
la 29.03.2011, 19:52
la 29.03.2011, 19:54
Aziz...sunt datoare sa-ti iau alta? Ce dulce esti
la 29.03.2011, 19:54
Kuki scumpa mea...multumesc de apreciere

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking