Vinete si ardei copti pentru iarna

Postat de carla27carla in Conserve
19 Aug 2011 | 9515 vizualizari
Vinete si ardei copti pentru iarna

e perioada conservelor pentru iarna.Am fost la tara si am copt cam 45 de kg de vinete si 5 kg de ardei grasi.

Ingrediente

  • vinete 
  • ardei gras
  • o plita incinsa la foc cu lemne
  • pungute si un congelator gol

Mod de preparare

Preparare Vinete si ardei copti pentru iarna

Se merge la tara cu vinetele si ardeii cumparati.Se pune una bucata tata sa aprinda focul cu lemne la plita, se lasa sa se incinga plita si se pun vinetele si ardeii sa se coaca. Te umpli de fum si intorci vinetele si ardeii pe toate partile sa fie bine patrunsi. Cand sunt facute vinetele sa ia si se pun intr-o cratita si se pune capac,iar ardeii se pun intr-o punga mare si se leaga punga .Se lasa sa se raceasca si apoi se curata de pielita ardeii si de coaja vinetele si se lasa sa se scurga.Apoi se portioneaza si se pun in pungute care se pun in congelator.Si la iarna sa tot mananci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si ardei copti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Zacusca de vinete

Postat de Ina

Zacusca de vinete

Vinetele si ardeii se coc, apoi se curata (vinetele de coaja, ardeii de coaja si de seminte) si se pun la scurs, pe un gratar. Abia acum le cantarim pentru zacusca. Ceapa se curata de foile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2011, 14:29
Te-ai pus pe treaba, nu gluma...
la 19.08.2011, 14:30
e bine ca le-ai copt afara
la 19.08.2011, 14:37
Eu le-am copt pe flacara aragazului am afumat bucataria pentru 30 kg. de vinete . Le-am copt in 2 zile.
la 19.08.2011, 16:15
45 kg vinete? Doamne.... bine ca ai avut unde sa le coci in aer liber, ca o bucatarie de bloc o afumi si de la 2 kg.....
la 19.08.2011, 16:19
si eu am fost acum 2 saptamani la padure, la gratar, sa coc vinete...10 kg doar...3 pungute mi-au iesit.... mai avem timp, poate mai mergem o tura...loc in congelator este

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking