Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna

Postat de Bunica in Conserve
11 Sep 2009 | 104017 vizualizari
Vinete si dovlecei  cu usturoi pentru iarna

Va da bunica o reteta de va lingeti pe degete, dar sa mancati cu prudenta ca este foarte grea. Poate fi folosita ca aperitiv sau salata.

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei
  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • otet
  • apa

Mod de preparare

Se curata vinetele pe lungime (1cm da, unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute.  In acest timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se spala si se lasa la scurs.

Se spala apoi vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron. Se prajeste si dovlecelul.

Se asaza intr-un borcan de 800 g un rand de vinete, unul de dovlecei, usturoi pisat, patrunjel taiat marunt si tot asa pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel. Se face o solutie dintr-o parte otet si doua parti de apa, o lingura de sare la litrul de lichid si 1 lingurita boabe de piper si se toarna in borcane. Solutia sa fie calduta. Se capseaza borcanele si se pun in camara pentru iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci pentru iarna

Postat de ianculubita

Ghiveci pentru iarna

Bamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece; restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi; eu am folosit...

Citeste continuarea

Ghiveci Ratatouille pentru iarna

Postat de ctlina

Ghiveci Ratatouille pentru iarna

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie bucăți.  Se curata roșiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2009, 20:14
Buni, cred ca sunt super delicioase! Stiu ca si mama punea, dar un rand de vinete, usturoi si apoi un rand de rosii
la 11.09.2009, 21:07
Oana, eu am pus asa cum am scris sau cu suc de rosii. Cand vii pe la noi sa-mi aduci aminte sa-ti dau.
la 11.09.2009, 21:16
O sa-mi pastrez cateva borcane de la mazare, fasole, sa incerc sa fac si eu , o si pun la favorite sa nu mai trebuiasca sa o caut.
Suna foarte intersesant, nu am mai mancat asa ceva.
la 11.09.2009, 21:20
Buni, sigur ca-ti aduc aminte Plus un borcan cu dulceata de cirese si galbene si negre
la 11.09.2009, 21:47
Doamna tot ce faceti imi face pofta si imi place , multumim mult pentru retete

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking