Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Postat de silvi0ara in Aperitive / Garnituri
30 Iun 2010 | 5877 vizualizari
Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Ingrediente

  • 3 vinete lungi si subtiri  
  • 1/2 lamaie  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • 1 dovlecel mai mic  
  • 7 ciuperci albe  
  • sare, piper,  
  • 3 rosii proaspete  
  • oregano proaspat  
  • 4-5 frunze busuioc proaspat  
  • 3 catei de usturoi  
  • 2-3 linguri ulei  
  • 1 lingura unt  
  • 4 felii prosciutto crudo
  • mozzarella dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei.

Intre timp pregatim umplutura.

Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul pe foc,se adauga ceapa tocata marunt,miezul de la vinete tocat si el cubulete,dovlecelul tocat cubulete,ciupercile tocate tot cubulete.Se asezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga usturoiul tocat marunt.Cand zeama de la ciuperci a scazut se adauga 1 felie de prosciutto taiata marunt,iar la final rosiile decojite si taiate cuburi,totul se pregateste la foc mare.Se ia de pe foc si se adauga busuiocul si oregano taiate marunt.

Cu acest amestec se umpu vinetele.Se da tava la cuptorul preancins la 200gC pentru 30 de minute,se scoate tava si pe fiecare vanata se aseaza cate o felioara de prosciutto crudo,se mai da tava la cuptor 4-5 minute pana se rumeneste scunca,apoi se scoate si se adauga felii de mozzarella.Se mai lasa la cuptor 3-4 minute sa se topeasca branza.Se presara pe deasupra oregano proaspat tocat.Daca nu aveti ,la fel de bun este si cel uscat.

Se serveste fierbine cu iaurt alaturi sau chiar si simple sunt la fel de bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu arome mediteraneene." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Postat de diaconta

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...

Citeste continuarea

Pogacele cu cascaval

Postat de rocsi_1612

Pogacele cu cascaval

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 18:09
la 30.06.2010, 18:36
Si eu!
la 30.06.2010, 19:21
Si eu dupa voi.Ce bunatate ai facut Silvioara.
la 30.06.2010, 19:56
stau si eu la rand...
la 30.06.2010, 20:19
silvioara au tot ce le trebuie sa indeplineasca conditia de a fi preferatele mele

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking